Thursday, March 16, 2006
Pasta Süsleme Teknikleri, Bölüm-II
1. Şeker hamuru (fondant) ile kaplanmış olan pastaları birleştirmek için önce ilk pastasının üzerine bir miktar buttercream sürülür. Küçük olan diğer pasta üzerine oturtulur. Pastanın kaymasını önlemek için 3 adet plastik çubuk pastaların ortasından batırılarak birbirlerine sabitlenir. Şekil-1
2. Şeker hamurunun altına pudra şekeri serpilerek yufka gibi açılır. Üstünü kaplayacak kadar ince şeritler kesilir.
3. Hazırlanan şeritler verev şekilde tek tek üst taraftan sabitlenerek üsteki parçaya yerleştirilir.
4. Pasta süslemesinde kullanılan stensil motif istenilen alana yerleştirilir ve ince bir tabaka halinde renklendirilmiş krema (frosting) sürülür.
Pastanın birleşim noktaları krema ile minik çiçek şekilleri ile süslenir. Pastanın alt bölümüne plastik pasta sekillendirme bıcagı ile V seklinde çizilir. Yaldızlı gıda boyası ile boyanır.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Merhaba Alev,
Ben çok blog geziyorum, unutmuş da olabilirim ama galiba ilk kez geliyorum...
pasta süslemesi ne kadar da zormuş. görüntüler muhteşem ama, bu emeğe değiyor.
Pasta kaplama hamurunun tarifi var mı? (var da ben mi göremedim?)
sevgiler
Merhaba Hulya
Bu hamurun genelde hazir satin almak daha az ugrastiriyor. Tarifi yok ama seker hamuru yada marzipan diye internette bulabilirsin. Ama hazir almak bence daha kolay.
Post a Comment